Sekapur Sireh

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan sebagai pembuka kata...Ucapan terima kasih khas buat teman-teman yang sudi meluangkan masa singgah di Pondok Nur Salam yang ala kadar ini..Lahirnya Pondok Nur Salam kerana nak berkongsi minat dan memori mengenai koleksi warisan nenek-nenek kita yang sebahagiannya mungkin menpunyai KENANGAN YANG TERINDAH buat kita semua....

January 19, 2010

Vantage Classic Set (Ashley Round Collection Series)


Salam ceria kepada semua,hari ni merupakan Selasa yang ketiga telah kita lalui di tahun 2010..Begitu pantas masa berlalu tanpa kita sedari dah pun menghampiri penghujung Januari..Di hari ni Nur nak share a new addition in my collection...Maybe its nothing new to some of our frens out there...Its not anything like RA just Vantage..but to Nur its something special..I've got these set a few days ago after dapat green light from Mr Hubby...and I like it..Lets all of us share the Vantage Classic..Ashley Round Collection Series..

Set Vantage ni mengandungi Teaset (1 Teko dan empat set cawan n piring..Dinner Plate..Mangkuk Lauk..Piring Kuih..Mangkuk Nasi and lastly  Soup Tureen...

Ashley Round Collection...Dinner Plate Size 10"

Ashley Round Collection.... Mangkuk Lauk

Ashley Round Collection...Piring Sederhana

Soup Tureen
 
Teko dan Cawan  Idaman Kalbu.....Di bibir cawan ada sekuntum Rose Pink...


Tureen Oh Tureen.....Ashley Round Collection.... Beautiful Roses..

2 comments:

  1. salam Nur, bunga summertime roses ni memang cantik. Tetapi terus terang akak cakap, kalau banding bunga ni dgn Sweet Touch VS Vantage, cantik lagi bunga ini di Sweet Touch.Akak ada dua2 bunga ini dr vantage dan sweet touch...rasanya bunga ST lagi idup dr vantage..Jangan marah tauuuu ...ini pendpat pribadi akak aje hehehe

    ReplyDelete
  2. Salam Mrs.Nor..
    semua bunga roses tu cantik cantik..sekali pandang rasanya Nur jatuh hati pada Summertimes Roses ni..Mrs.Nor buatlah entri Vantage Sweet Touch..teringin nak tengok kuntuman roses tu..insyaallah kalau ada rezeki ,leh lah tambah bunga lain pulak..He..He..

    ReplyDelete