Sekapur Sireh

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan sebagai pembuka kata...Ucapan terima kasih khas buat teman-teman yang sudi meluangkan masa singgah di Pondok Nur Salam yang ala kadar ini..Lahirnya Pondok Nur Salam kerana nak berkongsi minat dan memori mengenai koleksi warisan nenek-nenek kita yang sebahagiannya mungkin menpunyai KENANGAN YANG TERINDAH buat kita semua....

January 15, 2010

Teko Kotak 3 Beradik



Salam semua..hari ni tergerak pulak nak buat entri mengenai Teko Kotak yang dah lama duduk kat lemari rumah mak Nur...Teko ni kepunyaan arwah nenek dan seingat ingat memang dah duduk dalam lemari dari Nur masih kecil lagi..So agak agak umurnya dah pun lebih setengah abad gitu.

Teko Kotak 3 Beradik ni berbeda saiz...L..M...S..


Teko Kotak Along (L) dihiasi dengan bunga dalam bakul dan ikatan riben...

Teko Kotak Angah (M)dengan corak tiga kuntuman Pink Roses...

Yang paling kecil sekali Teko Kotak  Mini (S) dengan bunga matahari dan gold lining di tepi teko..

Teko Kotak ni  Polos (Jumbo Saiz) Teko ni di beli kat kedai apek...A unique one. .Agak besar dan berat berbentuk macam perahu...Diatas penutup ada design daun dan pemegangnya pulak menyenget..Bagi yang meminati teko..this one will be a new addiction..dan boleh di padankan dengan cawan polos jugak..


Teko Kotak Polos....Anggaran Saiz 7.3" by 5.5 "..Rm 48.00



 Bentuk di hadapan Teko Polos..



Pemegang Teko berbiku biku


.Deretan Teko Kotak beraneka saiz...

4 comments:

  1. salam nor,
    cantiknya teko kotak berbakul bunga tu.. menawan kalbu

    ReplyDelete
  2. Salam Kak Shima...teko dulu memang semuanya cantik and design lak berlainan..Sekarang susah nak cari teko macam tu kan..kira teko yang Nur ada tu turun temurun...

    ReplyDelete
  3. salam nur..teko tu nak jual ker?

    ReplyDelete
  4. Salam MrsNor...kalau Nur ada lebih teko tu,insyallah Nur akan hebahkan nanti ye...

    ReplyDelete