Sekapur Sireh

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan sebagai pembuka kata...Ucapan terima kasih khas buat teman-teman yang sudi meluangkan masa singgah di Pondok Nur Salam yang ala kadar ini..Lahirnya Pondok Nur Salam kerana nak berkongsi minat dan memori mengenai koleksi warisan nenek-nenek kita yang sebahagiannya mungkin menpunyai KENANGAN YANG TERINDAH buat kita semua....

November 8, 2009

Teaset Roses Yang Comel


Salam semua,di kesempatan ini Nur nak share koleksi cawan bunga ros pink/putih ini.Jatuh hati pandang pertama mula mula Nur tengok kat kedai apek..Ada sebelas ketui semuanya,apa lagi terus rembat kesemuanya lah...
.               

  Sekali pandang mirip kerabat bunga kangkung..So sweet...      

Kuntuman bunga yang besar dan jelas di sebelah  hadapan cawan dan kuntuman bunga kecil dibahagian belakang cawan..
.
Kerana size cawannya yang kecil,isipadu airnya separuh dari cawan biasa..Agaknya kalau menghidang tetamu mengguna cawan ni,sekali teguk dah habis..kena sedia seteko air untuk standby..he.he.Oklah semua teman teman,esuk kena bangun awal dan sambung last minute kerja pembersihan di cafe Nur dan anak2 yang akan beroperasi minggu hadapan.Insyaallah..So maybe Nur tak dapat buat entri buat seketika..Hu.hu.. 

                                   Nilahlah keadaan cafe yang belum di kemaskan..


                                     Penuh dengan debu simen..

 


My adorable little grandson Muhd Irfan pun ikut sibuk juga.                                     


                                   Busy..Busy..He He.

So oklah teman teman,terima kasih sebanyak banyak kepada yang sudi singgah pondok nur dan layan sajalah sisa sisa gambar cleaning in progress ni..chow bye.
Nampak berkilat sedikit selepas dicuci dan dimop..

                                      Lighting Testing..Testing...Testing....Nampak ok je..
                                                                                                                                                     .                                                                                                                                                                      


                                                                                                 

6 comments:

  1. wah bestnya nur, dapat bkak cafe sendiri...kat mane ni..kalau akak dtg boleh dpt makan free kut..hahaha gurau2 hari ahad ni ...

    ReplyDelete
  2. nur>nor64...
    makan free pun takpe nor,nur belanja ha..ha..jika nor berkesempatan datang ke Kuching,jemputlah ke cafe nur,just keep in touch k...

    ReplyDelete
  3. salam kak nur..
    wahhhh bestnyer dah ada cafe sendiri kann akak..lagi best kalau akak display pinggan mangkuk cawan teko lama kat cafe akak tu..mesti meletopssss..nanti kalau sampai sana nak gak singgah ke cafe akak..boleh kenal2 akak kann..
    btw cun cawan2 tu akak..banyak pulak tu.. ;)

    ReplyDelete
  4. Kak Nur..tahniahlah dapat buka gerai. sesungguh rezeki org berniaga ni 9/10 dari rezeki org makan gaji. apa speciality yer kak nUr? cafe kat mana , next time leh singgah.

    ReplyDelete
  5. Salam Yatt..kalau akak nak display set pinggan dan teko,koleksi akak ciput je..Ha..ha

    ReplyDelete
  6. Salam Saidah..satu hari nanti kalau saidah datang kuching,jemputlah ke cafe nur,nanti kita sembang..k..

    ReplyDelete