Sekapur Sireh

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan sebagai pembuka kata...Ucapan terima kasih khas buat teman-teman yang sudi meluangkan masa singgah di Pondok Nur Salam yang ala kadar ini..Lahirnya Pondok Nur Salam kerana nak berkongsi minat dan memori mengenai koleksi warisan nenek-nenek kita yang sebahagiannya mungkin menpunyai KENANGAN YANG TERINDAH buat kita semua....

February 2, 2011

Mug Cap Kaki Tiga

Salam teman 2 semua,mari kita share mug cap kaki tiga yang dah ada dalam simpanan..mulanya dpt  tiga mug ni,satu retak ketika nak tuang air panas lalu terbelah dua.mungkin mug ni dah lama sangat.baru2 ni pegi kedai tu lagi nak beli tapi dah xda lagi..menyesal buang yang retak,kalau di gam aritu,masih dapat display..
Waktu dulu jika ada yang panas badan,orang tua mesti suruh beli air ni. Jenama Cap Kaki Tiga terkenal dengan air buang panas,pill sakit gigi,dll.yang terbaru ni ada keluar syrup untuk batuk.sekitar tahun 90an ada keluar kat berita tv berkenaan air buang panas tiruan,dan sekarang ni dah ada pelbagai jenama yang mengeluarkan air buang panas..
Tertera di mug ni label dan cara pembungkusan tahun 1930,1937,1970,1987,1990,1997 dan 2001(maaf image kurang jelas)

Yang Kuning kuning saja..kalau tak silap mug ni dapat dari pembelian Colgate atau Fresh n White..



3 comments:

  1. baru nampaklah mug cap kaki tiga tu, agaknya belian percuma untuk pembeli atau hanya untuk pekedai agaknya?

    ReplyDelete
  2. best mug kaki tiga tu, agaknya , free gift buat pembeli atau pekedai, sebab banyak juga free untuk pekedai sebenarnya yang kolektor agak sukar dapatkan...

    ReplyDelete
  3. yalah kadang2 pekedai ni kalau ada gift untuk pembeli pun dia orang x bagi juga..barang dah abis,gift boleh jual pulak..

    ReplyDelete