Sekapur Sireh

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan sebagai pembuka kata...Ucapan terima kasih khas buat teman-teman yang sudi meluangkan masa singgah di Pondok Nur Salam yang ala kadar ini..Lahirnya Pondok Nur Salam kerana nak berkongsi minat dan memori mengenai koleksi warisan nenek-nenek kita yang sebahagiannya mungkin menpunyai KENANGAN YANG TERINDAH buat kita semua....

October 14, 2009

Set teko dan cawan bunga kangkung

.  Teaset bunga kangkung ini bermula dari enam biji cawan tanpa piring.So every time ada kesempatan Nur akan intip2 kat kedai nyonya kalau ada terjumpa bunga-bunga yang sekerabat...dari sekeping dua maka terkumpul jugaklah empat belas biji cawan tu dengan kerabatnya..Si Teko Besar dan Si Teko Kecil..Oklah tu kan...
Untuk memeriahkan lagi teaset tu,ini pulak kerabat bunga kangkung yang terdiri dari pinggan makan,mangkuk,piring lauk,piring cecah dan sudu...So rasanya Nur berpuas hati dengan set yang dah ada ni...(maknanya berhenti sementara untuk hunting set ni la!)
        
Piring bujur ni ada gold trim di tepi tapi agak berat berbanding yang lain..Design yang simple tanpa cap mohor..Whatever..tetap suka..
Piring ni pulak saiznya kecil sedikit .Berliku liku di tepi with gold trimming jugak..so seperti biasa cap mohor Made In China...Oklah Nur tutup dulu chapter bunga kangkung ni...until then..

                                                                                                                            

No comments:

Post a Comment