Sekapur Sireh

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan sebagai pembuka kata...Ucapan terima kasih khas buat teman-teman yang sudi meluangkan masa singgah di Pondok Nur Salam yang ala kadar ini..Lahirnya Pondok Nur Salam kerana nak berkongsi minat dan memori mengenai koleksi warisan nenek-nenek kita yang sebahagiannya mungkin menpunyai KENANGAN YANG TERINDAH buat kita semua....

June 5, 2011

Tureen Kecil Periuk Kera

 Salam Sejahtera,Selamat berhari minggu pada teman teman semua..Tergerak hati nak berkongsii tureen bujur Periuk Kera yang ada dalam simpanan selepas melihat koleksi teko kotak,tureen bulat kepunyaan teman PML yang tak asing iaitu Yatt www.yattbzgg.blogspot.com.rasanya Juliana www.selasihbiru.blogspot.com dan juga Ezany dll http://ezanygallery.blogspot.comada koleksi tureen ni..
Bukan badan asal turin tetapi muat untuk dipadan bersama penutup..Bebunga halus di hadapan mangkuk dan polos di sebelah turin..Berukuran Panjang 6",lebar 4" dan tinggi 3"..
Terima kasih pada pada yang sudi singgah..

2 comments:

  1. CANTIK KAK NUR...RASANYE MANGKUK YG ASAL NI...SBB TUREEN PERIUK KERA YG SY PERHATIKAN SEMUANYA MANGKUK JENIS KOSONG...

    ReplyDelete
  2. walaupun kiranya bukan yang asal Zany,dapat mix n match dah kira ok..bukan senang sekarang nak jumpa turin2 ni..bak kata kenalan akak,masuk satu kampung pun belum tentu jumpa satu..:)

    ReplyDelete