Sekapur Sireh

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan sebagai pembuka kata...Ucapan terima kasih khas buat teman-teman yang sudi meluangkan masa singgah di Pondok Nur Salam yang ala kadar ini..Lahirnya Pondok Nur Salam kerana nak berkongsi minat dan memori mengenai koleksi warisan nenek-nenek kita yang sebahagiannya mungkin menpunyai KENANGAN YANG TERINDAH buat kita semua....

March 20, 2010

Cawan Bunga Raya nak letgo

Salam teman bloggers semua.diharap berada di dalam keadaan yang sihat walafiat. Nur nak ucap terima kasih juga pada Inna dan Chemp kerana sudi bagi award kat Nur dan untuk entri kali ni, Nur nak share koleksi pink / yellow roses  Nur yang ada ni...
inilah set pink / kuning yang ada dalam koleksi Nur.Ada enam biji teko ni,semua teko ni takda penutup...Nur nak cari teko saiz biasa pulak..sekarang ni tengah tunggu pinggan dan cawan yang masih on the way..
 Bekas gula ni sumbing kat penutup dan piring kat belakang tu,Nur beli kat Brunei tempohari..Cawan bunga raya kat bawah ni Nur nak letgo,beli dari alam maya jugak dari seorang yang tak asing lagi dalam bisnis pinggan lama..Ini adalah kali yang kedua Nur beli dari peniaga ni..Ada enam biji semuanya tapi satu dah pecah sebelum Nur buka bungkusan dah dengar bunyi kaca berlaga..Enam biji cawan dibungkus dengan hanya beberapa helai suratkabar lama dan dimasuk dalam kotak kecil yang lembut..walaupun barangan lama dan terpakai..pembeli akan consider kalau peniaga letak label terpakai dan sumbing,walaupun sumbing.kalau dah berkenan kita rembat jugak dan sebagai pembeli..Nur pun silap sebab tak tanya condition barangan..Buat kali kedua Nur terkena lagi..sebagai iktibar Nur akan lebih berhati-hati dan tak naklah ada etika tak jujur dalam urusan jualbeli ni. dan juga Nur pun tahu besar harapan teman teman kalau pesanan sampai ke tangan dalam keadaan sempurna dan selamat..
..Satu daripada cawan ni ada sumbing. Nur nak letgo Rm 40.00..walaupun asalnya Nur bayar rm 75.00 tambah postage untuk enam cawan tu..( Already Booked)
Pinggan mungkum Single Rose saiz 8"...Rm 10.00 each.
Single Rose size 7"....Rm 8.00 each..
 Cawan Bunga Lawang 1set rm 15.00...
Penutup Mug Bunga Lawang...Rm 6.00 each...(maaf image kurang memuaskan)

That's all for now..until then and more to come..

No comments:

Post a Comment