Sekapur Sireh

Salam Sejahtera dan Salam Perkenalan sebagai pembuka kata...Ucapan terima kasih khas buat teman-teman yang sudi meluangkan masa singgah di Pondok Nur Salam yang ala kadar ini..Lahirnya Pondok Nur Salam kerana nak berkongsi minat dan memori mengenai koleksi warisan nenek-nenek kita yang sebahagiannya mungkin menpunyai KENANGAN YANG TERINDAH buat kita semua....

December 21, 2009

Set Cawan Pink/Grey Roses 2

Salam di pagi isnin semua adik2 dan kakak2..Di pagi pagi ni semua dah mulai sibuk..Ada yang dah siap siap nak masuk pejabat,,surirumah dah mulai kemas rumah dan tak lama lagi sekolah dah nak buka..sibuk nak siap baju sekolah lagi and so on and on.....Nur pulak nak buat entri cawan Pink/Grey Roses yang ada for sale..so macam biasa,siapa berkenan sms je..

Ada 20 set(1 piring +1 cawan)...(6cups/saucers sold ) 4 set for Rm60.00 nett
(8 set sold to Nannie..6 booked Zaiton...4 set sold to Kak Shima )

Kalau tak silap rasanya kat  Nannie dan Cmg ada teko bunga Pink/Grey Roses ni...

Both side ada bunga...2 kuntum bunga ros di hadapan..kat belakang sekuntum ros single..



 
Set yang hadapan ni ada chip kat cawan...Rm8.00 nett.

Good For Display Only...Chip hanya ketara dari dalam tak berapa jelas kelihatan dari luar cawan..


Yang kat atas ni,cawan n teko yang nur dapat tempohari..Belum sempat nak cuci lagi..nanti kita share..k.

2 comments:

  1. salam....

    kalo dapat kumpul sebanyak itu... mesti best kan.... sweet jer kalo disusun dlm lemari.... hehehe

    ReplyDelete
  2. Betul tu Amy,kalau di susun ramai ramai cawan tu memang meriah lah almari tu..tapi kak nur nak share dengan geng geng antik,untuk pelengkap koleksi masing masing..he..he

    ReplyDelete